Connect with us

Lorong

Jurnalisme Siber ti Kampung #Repost

PANJANG lalampahan téh!Kacaritakeun, dina hiji mangsa, kuring nuluykeun tapak lacak di Koran Priangan (grup Pikiran Rakyat). Tug nepi ka kiwari. Ngan ceuk rarasaan asa can anteb. Lantaran, dunya keur ngered kana “ramat loka” atawa nu disebut dunia maya téa. Saenyana mah ti béh ditu hayang ancrub, neuleuman “ramat loka” téh. Ngan, nya kitu téa. Teu kasiwer.

Nincak taun 2007, pernahna awal Januari, kuring asa mobok manggih gorowong. Sihoréng urang lembur ogé, geuning aya nu beunta. Najan tisusut tidungdung, antukna bisa ngadumaniskeun konsép cyberjournalism jeung batur ngawangkong di golodog. Kuring sapuk nyieun portal nu dipiharep jadi portal berita munggaran di wewengkon Priangan Timur.

Lir jalma nu hayang ngajul buah seger. Inyana hamo meuli di supermarkét atawa ngadon ka tukang buah di sisi jalan. Tangtuna baris leuwih sugema, lamun meunang langsung metik tina tangkal buah nu aya di lahan subur.

Pon kitu deui média massa nu boga karep ngobyagkeun ramatloka. Ti batan ngumaha ka nu geus jarugala. Ceuk rarasaan asa baris leuwih mundel lamun ngajak jalma-jalma anu keur halabhab diajar ku jalan neuleuman cipati élmuna. Tah, di lembur ogé geuning aya, sakaol nu boga kaparigelan.

Teu magar kumaha. Tangtuna ogé loba kénéh katuna. Ma’lum keur léléngkah halu. Kukituna, kuring di lembur meredih pangdeudeul. Ngarumat “ramat loka” urang lembur. Da geuning sakitu buktina. Basajan kénéh.

Wilujeng sumping di www.dot.com

Lanjutkan
Terkait...

Lorong

  • Lorong

    Pulitik Daun Hanjuang

    NGARANNA ogé hajat. Satutas lekasan mah layar-layar diturunkeun. Keun urang teundeun di handeuleum sieum, tunda di...

  • Lorong

    Kesinambungan Bantuan Bencana

    MESTI dirancang program bantuan yang menyentuh kesinambungan hidup para pengungsi. Pemberdayaan ekonomi korban bencana menjadi sangat...

  • Lorong

    Hijrah: Lahir dan Batin

    HARI Jumat, 24 Juli 2015, malam terakhir awak redaksi berpacu dengan tenggat waktu di kantor lama,...

  • Lorong

    Fenomena Gunung Es Kekerasan pada Anak

    KASUS pembunuhan bocah Angeline di Bali menyita perhatian publik. Masih hangat juga, kasus penelantaran dan kekerasan...

  • Ekbis

    APBD Prorakyat

    SUDUT pandang yang berbeda antara komposisi belanja langsung dan belanja tidak langsung seringkali menjadi perdebatan birokrasi...

  • Lorong

    Impresi Laksana

    KAMI pernah merasakan kegetiran saat fluktuasi rupiah jumpalitan hingga titik terendah. Tahun 1997, deregulasi uang ketat...

Terhangat

SELAMAT berakhir pekan. Kalo lagi boké, kita seténg-seténg aja, Braderjon! youtu.be/qCicAV2aPVE

About 15 hours ago from Duddy RS | Solilokui's Twitter via Twitter for Android

Ke Atas